Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Delft helpt Elkaar

Vrijwilliger bij de landelijke Depressielijn

Word jij vrijwilliger bij de Depressielijn? Wil jij je (naasten)ervaring met depressies inzetten om anderen te helpen? Gewoon vanuit huis? Word dan vrijwilliger bij de Depressielijn! Dit is de telefonische helpdesk van de Depressie Vereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Bellers kunnen bij jou terecht met hun verhaal of met hun vragen. Dankzij jouw eigen ervaringen en inzichten kun jij op een waardevolle manier naar ze luisteren. Onze voorkeur gaat uit naar medewerkers die ook een achtergrond als psychosociaal hulpverlener hebben. De Depressielijn is op werkdagen bereikbaar: · ’s ochtends van 10:00 – 12:30 · ’s middags van 14:30 – 17:00 · ’s avonds van 19:00 – 21:00 en · zondagochtend van 10.00-12.30 Als vrijwilliger draai je minimaal één ochtend-, middag- of avonddienst per week. Meer of minder diensten zijn bespreekbaar. Tijdens jouw dienst schakelen we het centrale nummer van de Depressielijn door naar je mobiele telefoon. In de gesprekken luister je naar en bemoedig je bellers vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid en door gebruik te maken van LSD: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen – voor deze vaardigheden kun je de workshop Individueel lotgenotencontact via InVolv volgen. Wie ben jij? · Je hebt ervaring met depressies, omdat je die zelf hebt meegemaakt of iemand in je directe omgeving. · Je hebt een verstaanbare stem · Je bent in staat om contact aan te gaan, te houden en te verbreken. · Je bent bereid om te leren en te reflecteren. · Je hebt een rustige thuiswerkplek, een stabiele internetverbinding en een e-mailadres om te communiceren over de planning. Technische vaardigheden omtrent een mobiele app en SharePoint is gewenst. · Je kunt goed luisteren en vindt het fijn om anderen te helpen, zo nodig zet je je eigen ervaringen daarvoor in. Vrijwilliger bij de Depressielijn Je komt terecht in een prettig en gedreven team van 25 tot 30 vrijwilligers. Liesbeth van den Hooven en Daniëlle de Lange coördineren samen dit team. Iedere 2 maanden is er een online meeting, waarin alle medewerkers kennis en ervaringen delen en van elkaar leren. Over je voortgang heb je jaarlijks online een gesprek met de coördinator van de Depressielijn. Regelmatig organiseren wij een uitje voor ons Depressielijn Team. Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om gratis cursussen en workshops te volgen via InVolv. Contact Wil je anderen helpen met jouw ervaringen of heb je vragen over dit werk, stuur dan een berichtje naar [e-mailadres verborgen] . Zodra we een berichtje van je binnen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Kijk ook even op de site van de depressievereniging voor alles wat we doen! [website verborgen]/

Lees meer

structureel

Kan online / via de telefoon

Begeleiding & coaching

Beschrijving

Word jij vrijwilliger bij de Depressielijn?
Wil jij je (naasten)ervaring met depressies inzetten om anderen te helpen? Gewoon vanuit huis? Word dan vrijwilliger bij de Depressielijn! Dit is de telefonische helpdesk van de Depressie Vereniging voor mensen met een depressie en hun naasten.
Bellers kunnen bij jou terecht met hun verhaal of met hun vragen. Dankzij jouw eigen ervaringen en inzichten kun jij op een waardevolle manier naar ze luisteren.

Onze voorkeur gaat uit naar medewerkers die ook een achtergrond als psychosociaal hulpverlener hebben.

De Depressielijn is op werkdagen bereikbaar:
· ’s ochtends van 10:00 – 12:30
· ’s middags van 14:30 – 17:00
· ’s avonds van 19:00 – 21:00
en
· zondagochtend van 10.00-12.30

Als vrijwilliger draai je minimaal één ochtend-, middag- of avonddienst per week. Meer of minder diensten zijn bespreekbaar.
Tijdens jouw dienst schakelen we het centrale nummer van de Depressielijn door naar je mobiele telefoon.
In de gesprekken luister je naar en bemoedig je bellers vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid en door gebruik te maken van LSD: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen – voor deze vaardigheden kun je de workshop Individueel lotgenotencontact via InVolv volgen.

Wie ben jij?
· Je hebt ervaring met depressies, omdat je die zelf hebt meegemaakt of iemand in je directe omgeving.
· Je hebt een verstaanbare stem
· Je bent in staat om contact aan te gaan, te houden en te verbreken.
· Je bent bereid om te leren en te reflecteren.
· Je hebt een rustige thuiswerkplek, een stabiele internetverbinding en een e-mailadres om te communiceren over de planning. Technische vaardigheden omtrent een mobiele app en SharePoint is gewenst.
· Je kunt goed luisteren en vindt het fijn om anderen te helpen, zo nodig zet je je eigen ervaringen daarvoor in.

Vrijwilliger bij de Depressielijn
Je komt terecht in een prettig en gedreven team van 25 tot 30 vrijwilligers. Liesbeth van den Hooven en Daniëlle de Lange coördineren samen dit team. Iedere 2 maanden is er een online meeting, waarin alle medewerkers kennis en ervaringen delen en van elkaar leren. Over je voortgang heb je jaarlijks online een gesprek met de coördinator van de Depressielijn.
Regelmatig organiseren wij een uitje voor ons Depressielijn Team. Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om gratis cursussen en workshops te volgen via InVolv.

Contact
Wil je anderen helpen met jouw ervaringen of heb je vragen over dit werk, stuur dan een berichtje naar [e-mailadres verborgen] . Zodra we een berichtje van je binnen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Kijk ook even op de site van de depressievereniging voor alles wat we doen!
[website verborgen]/

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Kan online / via de telefoon

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Noodhulp
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Begeleiding & coaching
Liesbeth
65% profielsterkte

Over Liesbeth

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Liesbeth is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 03-01-2024
  • Positieve match gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Kom in actie voor KiKa!
Overal

Kom in actie voor KiKa!

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Een gezond kind heeft wel 100 wensen. Een ziek kind maar één... Maak het verschil en kom in actie! Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Inmiddels overleeft 81% de eerste vijf jaar na de diagnose. Maar KiKa wil dat álle kinderen overleven en dat ze bovendien zo min mogelijk (blijvend) last hebben van de zware behandeling. 💪Sluit je aan bij een actie of start jouw eigen inzamelingsactie en zamel geld in voor onderzoek naar kinderkanker. Dankzij de stijgende overlevingskans kunnen steeds meer kinderen: 🧡 Dromen over hun toekomst 🧡 Met vriendjes en vriendinnetjes spelen 🧡 Gewoon naar school gaan

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Buurt Cleanup [15+ minuten]
Overal

Buurt Cleanup [15+ minuten]

Eenmalig · 1 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Plastic verpakkingen, zwerfafval... bah, niet zo goed voor de dieren en natuur in jouw buurt. Help een kwartiertje of meer mee, samen houden we Nederland schoon! Je kunt in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je team, school of sportclub. En ook hoe vaak jij/jullie aan de slag willen: ✔️ Ga een keer op pad door je buurt en raap tijdens je ommetje het afval op ✔️ Adopteer een stukje buurt. ✔️ Haak aan bij een actie in de buurt. Klik op 'ik doe mee', dan sturen we je een mailtje over hoe het werkt en hoe je mee kunt doen (natuurlijk vrijblijvend) Alvast super bedankt voor je hulp! #klimaat #natuur #duurzaam #makkelijk

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Amnesty groetenkaartje sturen
Overal

Amnesty groetenkaartje sturen

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
Amnesty International

Wereldwijd zitten mensenrechtenactivisten in de gevangenis. Een kaartje geeft moed en leidt soms tot betere behandeling in de gevangenis. Schrijf je kaartje eenvoudig online. Amnesty print en verstuurt je kaartje voor je. Het verhaal van Máxima Acuña Hoe bijzonder een groetenkaartje kan zijn blijkt uit het verhaal van Máxima Acuña. Máxima werd bedreigd door een groot mijnbouwbedrijf dat op haar terrein goud wilde winnen. “Ik bedank jullie met heel mijn hart voor alle brieven die jullie me gestuurd hebben. Jullie geven me de moed om door te vechten.” Wil je meedoen met deze challenge? Klik op 'ik doe mee' en help mee!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Doppen voor blindengeleidehonden
Overal

Doppen voor blindengeleidehonden

Eenmalig · 0 tot 1 uur
KNGF geleidehonden

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor ons. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij één van de depots. Je steunt niet alleen de opleiding van onze geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. Hoe werkt het? ✅ Stap 1: Stuur ons een berichtje dat je mee wilt doen en je ontvangt alle informatie Stap 2: Verzamel zoveel mogelijk doppen! Stap 3: Lever de doppen in bij een verzamelpunt in jouw buurt. Done, jij hebt impact gemaakt! Niet alleen voor de blindengeleidehonden, maar ook voor het milieu. Win-win :-) Alvast heel erg bedankt en succes! #challenge

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Help de Dierenbescherming
Overal

Help de Dierenbescherming

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Een diervriendelijke maatschappij, waarin mens en dier in harmonie met elkaar leven en dieren als zelfstandige wezens met gevoelens worden behandeld. Daar staat de Dierenbescherming voor. Zij hebben jouw hulp nodig. Alleen zo kunnen zij hulp bieden die de dieren nodig hebben. 🐰🐗🦉🐷🦇🐶🦋🐢🦔 Zo kun jij je eigen actie starten of haak bij een andere actie aan. Schrijf je in voor deze challenge en zie wat jij kan doen om dierenleed te voorkomen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Middagje strand & impact maken
Overal

Middagje strand & impact maken

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Breng het strandleven in kaart met een app en draag zo bij aan het behoud van onze kusten 🌊 De laatste jaren wordt het steeds drukker op de Nederlandse stranden. Helaas is er door de drukte op het strand weinig ruimte meer voor de natuur en biodiversiteit op het strand. Hier wil project Het Groene Strand iets aan veranderen. Met een speciale app breng je een stukje strand in kaart. Met de kennis die je verzamelt in de app, kan Het Groene Strand de biodiversiteit van het strand in kaart brengen en dit stukje unieke natuur van Nederland vergroenen. Je hebt gegarandeerd een leuke middag want: zee, strand en impact (de zon heb je zelf in de hand, kies een lekkere dag uit ;-)). Je leert er ook nog eens iets van want heb jij weleens gehoord van knotswier? Of een heremietkreeft gezien? Je ontdekt de verschillende planten en dieren die leven op het strand met de nieuwe zoekkaart en app van Het Groene Strand. Klik op 'Ik doe mee' en ga aan de slag! Tip: deel deze challenge met vrienden, familie of collega's want samen is leuker én verdubbelt de impact!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Kaartje voor eenzame ouderen [challenge]
Overal

Kaartje voor eenzame ouderen [challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Bezorg eenzame ouderen letterlijk een glimlach door het sturen van een leuk kaartje 💌 Doe je mee? Het is heel makkelijk: 1. Klik hieronder op 'Ik doe mee' 2. Laat je naam en e-mailadres achter (of log in), zo weten wij wie er meedoet aan de actie 3. Je krijgt van ons tips voor het schrijven van een kaartje en een adres waar de kaartje(s) naartoe mogen. Plak een postzegel en doe op de bus. Klaar, je hebt iemand een grote glimlach bezorgd en daarmee een hart onder de riem gestoken. Tip: stuur deze challenge door naar collega's, vrienden of je familie. Hoe meer hoe leuker!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Spullen inzamelen voor baby's en jonge kinderen
Overal

Spullen inzamelen voor baby's en jonge kinderen

Eenmalig · 0 tot 1 uur
Stichting Babyspullen

Elk kind verdient een goede start op de aarde. Stichting Babyspullen probeert zoveel mogelijk babypakketten te maken voor ouders die zelf moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Help jij ook mee? Meedoen met deze challenge is heel makkelijk: verzamel babyspullen en doneer ze bij een lokaal inzamelpunt. Meld je aan, dan vertellen we je meer over het hoe en wat. Zo help je in een uurtje heel veel baby's en jonge kinderen!

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Actie tegen armoede [challenge]
Overal

Actie tegen armoede [challenge]

Eenmalig · 0 tot 1 uur
NLvoorelkaar

Steeds meer Nederlandse huishoudens hebben moeite om elke maand rond te komen. Met deze challenge kun je iets betekenen voor mensen in jouw omgeving die het moeilijk hebben. Waarom dit belangrijk is: Met de stijgende energiekosten en inflatie hebben steeds meer Nederlandse gezinnen het moeilijk. Basisbehoeften als een warm huis, een warme maaltijd, naar school kunnen gaan etc. worden een dagelijkse uitdaging. Als iedereen een klein beetje helpt, kunnen we samen heel veel mensen helpen. Dat is nodig, want inmiddels leven meer dan 1 miljoen Nederlands rondom de armoedegrens. Wat je gaat doen: ✅ Lezen/luisteren: extra informatie over waarom, wat en hoe armoede aan te pakken ✅ Doen: we hebben 9 praktische acties verzameld waarmee je vandaag, in een uurtje (of iets meer) iets kunt doen tegen armoede in jouwbuurt. Dus heb jij een uurtje? Meld je aan voor deze challenge tegen armoede in Nederland! #administratie #maatje # schuld #hulp

Jongeren
Challenge
(kleine) groepen