Vrijwillige docenten en cursusleiders

Vrijwillige docenten en cursusleiders

Regelmatig
Delft
 • Computerhulp & ICT
 • Begeleiding & coaching
 • Training & scholing
 • Onderwijs & educatie
 • Sociaal & welzijn
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Ouderen

SeniorWeb Delft zoekt vrijwillige ontwikkelaars en docenten voor haar computerworkshops en –cursussen. Ook vrijwilligers die een keer als gast een proef-les van 1 of 2 uur willen geven zijn van harte welkom. Tenslotte zijn ook altijd vrijwilligers welkom die willen helpen bij onze inloopspreekuren.

Wat doen we?
SeniorWeb helpt al vele jaren mensen uit Delft en omgeving die (beter) willen leren omgaan met PC of laptop. Verder beantwoorden we steeds meer vragen over het beter leren bedienen van tablets, IPads en smartphones. Inclusief het goed en veilig omgaan met de vele beschikbare apps en softwarepakketten.
Daarvoor organiseren we cursussen en korte workshops in ons eigen leercentrum, en inloopspreekuren in DOK Centrum Delft. Alle details vind je op [website verborgen].

Doelgroep
De cursistengroep bestaat uit mensen met relatief weinig ervaring met computers en dergelijke. Daaraan worden de activiteiten aangepast. Dat vraagt om inlevingsvermogen en aanpassing van cursusontwikkelaars en docenten.

Wie zoeken wij?
Docenten moeten voldoende op de hoogte zijn van het onderwerp waar zij een workshop of cursus over geven. Tegelijk is top-expertise niet nodig en vaak zelfs ongewenst. Immers, het aanbod moet begrijpelijk en direct toepasbaar blijven voor onze doelgroep en direct toepasbaar. Voor de spreekuren is een goed inzicht in de principes en het dagelijks gebruik van smartphone en tablet (Android en Apple) en laptop plus de programma's/apps die daarvoor bestaan voldoende.
Bij de spreekuren en het voorbereiden en geven van workshops en cursussen worden docenten ondersteund door collega-docenten. Een docent kan kiezen wat voor soort activiteit hij/zij wil organiseren: een korte workshop van 1 à 2 uur of langere cursussen van 2 tot 4 wekelijkse modules van steeds ca 2 uur. De workshops en cursussen worden meestal gegeven in ons Leercentrum in de wijk Wippolder. De spreekuren vinden deels plaats in DOK Centrum.

Wat bieden wij?
Seniorweb Delft bestaat uit een gezellige groep van ca 10 vrijwilligers die elkaar aanvullen en steunen bij het voorbereiden en uitvoeren van de activiteiten. We komen ca 2 maal per jaar allemaal bij elkaar om de voortgang en het komende werkprogramma te bespreken. Daarnaast kunnen docenten zich in overleg inzetten voor spreekuren, workshops en cursussen. Daarbij ondersteunen zij elkaar. Een belangrijk resultaat van ons werk is de tevredenheid van de steeds groeiende groep klanten.

Tijdsbesteding
Als aan alle spreekuren wordt meegedaan blijft de benodigde tijd beperkt tot ca 6 uur per maand. De tijd die nodig is voor het voorbereiden en geven van workshops en cursussen varieert en is afhankelijk van wat er al aan materiaal ligt.

Meer informatie:
Vragen stellen, een afspraak maken voor een oriënterend gesprek of direct aanmelden kan via e-mail seniorweb.delft(at)[website verborgen] en telefoonnummer [telefoonnummer verborgen]

 • De vraag van Pieter is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Delft helpt Elkaar
Laat Pieter weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Vrijwillige docenten en cursusleiders" van Pieter.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Delft helpt Elkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo SeniorWeb Delft
Geplaatst door:
Profielfoto van Pieter
90% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Pieter
 • De vraag van Pieter is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Delft helpt Elkaar
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Ouderen