csrf
Delft helpt Elkaar logo
Delft helpt Elkaar

Bestuurder "ontmoeten & verbinden"

De Humanitas afdeling Delft, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp zoekt ter versterking van het afdelingsbestuur een enthousiaste bestuurder voor de portefeuille “Ontmoeting & verbinding” (onbezoldigd) Ken je ons? Het werk van de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas doet ertoe. Door middel van verschillende activiteiten helpen Humanitas-vrijwilligers mensen om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. We werken rond 4 thema’s: Ontmoeting en Verbinding, Rouw en Verlies, Opvoeden en Opgroeien en Thuisadministratie. Humanitas kent districten en daaronder ressorteren afdelingen. De afdeling Delft, Rijswijk en Pijnacker- Nootdorp kent zo’n 130 vrijwilligers die zo’n 250 mensen/ gezinnen helpen op verschillende thema’s. Ons afdelingsbestuur bestaat uit een team van 7 bestuursleden dat zakelijk, verantwoord en doelgericht de afdeling aanstuurt. Iedereen werkt op vrijwillige basis en vanuit het besef dat het werk niet vrijblijvend is. Een afdelingsbestuur heeft collectieve deskundigheid, de bestuursleden vullen elkaars competenties en kwaliteiten aan. Wat kan jij voor ons doen? De portefeuille “ontmoeting en verbinding” is in deze tijd zeer actueel. Niet alleen voor ouderen maar ook voor jongeren. In Delft zijn we actief met de telefooncirkel, vriendschappelijk huisbezoek en met de interessebank. De portefeuillehouder stuurt de vrijwillig coördinatoren aan, is actief in het netwerk en neemt, indien gewenst en haalbaar, initiatieven om de bestaande activiteiten te revitaliseren of om deze in andere gemeenten op te starten. Daarnaast denk en doe je, als algemeen bestuurslid, mee met het goed draaiende houden van onze vrijwilligersorganisatie. Je bent iemand met • Bestuurlijke vaardigheden en een hands-on mentaliteit • Affiniteit met de portefeuille eenzaamheid, beter gezegd :ontmoeten en verbinden • Ervaring met het gericht en creatief opereren in netwerken • Hart voor vrijwilligerswerk en de bereidheid om hieraan ca 4 tot 6 uur per week te besteden Wat kunnen wij voor jou doen? Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook afdelingsbestuurders, ‘geschoold’ aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je Humanitas en het besturen van de vereniging kennen. Je kunt gebruik maken van de PR toolkit en de websitestructuur van Humanitas landelijk. Wij bieden binnen een prettig team van collega-bestuurders een veelzijdige bestuursfunctie binnen een landelijke vrijwilligersorganisatie in beweging. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. Humanitas wil de diversiteit binnen de bestuurslaag vergroten om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond). Wil je meedoen of eerst meer informatie? Kees Lansbergen ([e-mailadres verborgen], mobiel [telefoonnummer verborgen], voorzitter van de afdeling. • Of kijk op de website [website verborgen]

Lees meer

structureel

Delft

Bestuur & organisatie

Beschrijving

De Humanitas afdeling Delft, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp zoekt ter versterking van het afdelingsbestuur een enthousiaste bestuurder voor de portefeuille “Ontmoeting & verbinding” (onbezoldigd)
Ken je ons?
Het werk van de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas doet ertoe. Door middel van verschillende activiteiten helpen Humanitas-vrijwilligers mensen om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. We werken rond 4 thema’s: Ontmoeting en Verbinding, Rouw en Verlies, Opvoeden en Opgroeien en Thuisadministratie.
Humanitas kent districten en daaronder ressorteren afdelingen. De afdeling Delft, Rijswijk en Pijnacker- Nootdorp kent zo’n 130 vrijwilligers die zo’n 250 mensen/ gezinnen helpen op verschillende thema’s.
Ons afdelingsbestuur bestaat uit een team van 7 bestuursleden dat zakelijk, verantwoord en doelgericht de afdeling aanstuurt. Iedereen werkt op vrijwillige basis en vanuit het besef dat het werk niet vrijblijvend is. Een afdelingsbestuur heeft collectieve deskundigheid, de bestuursleden vullen elkaars competenties en kwaliteiten aan.
Wat kan jij voor ons doen?
De portefeuille “ontmoeting en verbinding” is in deze tijd zeer actueel. Niet alleen voor ouderen maar ook voor jongeren. In Delft zijn we actief met de telefooncirkel, vriendschappelijk huisbezoek en met de interessebank. De portefeuillehouder stuurt de vrijwillig coördinatoren aan, is actief in het netwerk en neemt, indien gewenst en haalbaar, initiatieven om de bestaande activiteiten te revitaliseren of om deze in andere gemeenten op te starten. Daarnaast denk en doe je, als algemeen bestuurslid, mee met het goed draaiende houden van onze vrijwilligersorganisatie.
Je bent iemand met
• Bestuurlijke vaardigheden en een hands-on mentaliteit
• Affiniteit met de portefeuille eenzaamheid, beter gezegd :ontmoeten en verbinden
• Ervaring met het gericht en creatief opereren in netwerken
• Hart voor vrijwilligerswerk en de bereidheid om hieraan ca 4 tot 6 uur per week te besteden
Wat kunnen wij voor jou doen?
Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook afdelingsbestuurders, ‘geschoold’ aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je Humanitas en het besturen van de vereniging kennen. Je kunt gebruik maken van de PR toolkit en de websitestructuur van Humanitas landelijk.
Wij bieden binnen een prettig team van collega-bestuurders een veelzijdige bestuursfunctie binnen een landelijke vrijwilligersorganisatie in beweging. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. Humanitas wil de diversiteit binnen de bestuurslaag vergroten om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond).
Wil je meedoen of eerst meer informatie?
Kees Lansbergen ([e-mailadres verborgen], mobiel [telefoonnummer verborgen], voorzitter van de afdeling.
• Of kijk op de website [website verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 6 uur

Locatie

Delft

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Bestuur & organisatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas Delft Rijswijk Pijnacker-Nootdorp

Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk

Een klein bezoekje maakt een groot verschil

Humanitas Delft Rijswijk Pijnacker-Nootdorp

Veel ouderen zitten door verschillende omstandigheden hele dagen alleen thuis en hebben behoefte aan meer contact. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die deze oudere 1 keer per week / 1 keer per twee weken wat gezelschap willen bieden. Met hen praten, even naar buiten te gaan ,samen een boodschapje doen . Ben je iemand die van mensen houdt, kun je goed luisteren heb je geduld en vind je het leuk om een ander een plezier te doen (en daarmee ook jezelf) meld je dan aan als vrijwilliger bij Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

Structureel
Delft, Pijnacker-Nootdorp

Vrijwilliger Humanitas Thuisadministratie

Humanitas Delft Rijswijk Pijnacker-Nootdorp

Vind je het waardevol om mensen met geldzorgen te helpen om hun administratie op orde te krijgen? Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om bezig te zijn met financiën en anderen daar graag bij helpen. Als vrijwilliger ondersteun je deelnemers met het ordenen van de administratie en help je je deelnemer inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven en eventuele schulden. Hierdoor krijgt de deelnemer het overzicht weer terug en daarmee ook het zelfvertrouwen om het weer zelf op te pakken. Onze deelnemers wonen in Delft en de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Voorbeelden van werkzaamheden van een vrijwilliger Thuisadministratie: - Samen post openen en ordenen; - Inkomsten en uitgaven in kaart brengen; - Een maandbegroting opstellen. - Checken of de deelnemer belangrijke formulieren heeft ingevuld (bijvoorbeeld belasting, subsidieaanvragen); - Helpen met verzamelen van de nodige gegevens om de formulieren in te kunnen vullen; - Checken of deelnemer van alle bestaande voorzieningen gebruik maakt (toeslagen, uitkeringen, kwijtschelding); - Checken of deelnemer in aanmerking komt voor vrijstellingen/kwijtscheldingen; - Inventarisatie van schulden; - Helpen bij het benaderen van (overheids)instanties; - Coachen bij het maken van keuzes; - Vervolgstappen met deelnemer bespreken: welke acties kan zij/hij ondernemen en waar kan hulp worden geboden. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een training die bestaat uit een e-learning en twee bijeenkomsten. Verder zijn er gedurende het jaar bijeenkomsten met de andere vrijwilligers waarin ervaringen en kennis gedeeld wordt of waar een inhoudelijk thema besproken wordt. We vragen je om minstens een jaar beschikbaar te zijn, voor ongeveer 2 uur per 2 weken (dat kan soms meer en soms minder zijn). Neem voor meer informatie contact op met Merel, coördinator Humanitas Thuisadministratie.

Structureel

Anderen bekeken ook

Delft

Gezocht 💚 Buurtgezinnen voor tieners

Buurtgezinnen.nl

Het is druk bij Buurtgezinnen in Delft! Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die wel wat steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Voor deze tieners zoeken wij nog een fijn plekje: 🍀 Voor een meisje van 11 jaar één weekend per maand. 🍀 Voor een jongen van 12 jaar op woensdagmiddag twee uurtjes. 🍀 Voor een jongen van 13 jaar (om de week) op zaterdagmiddag. 🍀 Voor een jongen van 11 jaar een maatje in Hof van Delft om in het weekend bij aan te kloppen. 🍀 Vervoer naar afspraken voor een visueel beperkte moeder met haar tienerdochter. Ben jij of ken jij iemand in Delft of omgeving die misschien kan helpen? Dan kom ik graag in contact en vertel met liefde meer over deze steunvragen. Doorsturen is ook helpen, alvast bedankt namens deze Buurtgezinnen! Liefs, Bianca

Structureel
Delft

Houd jij van koken en van mensen?

Stichting Stunt

Wij zijn Stichting Stunt, een sociale onderneming. Onze keukentoppers maken de lekkerste gerechten in onze lunchroom. We verzorgen de lunch voor onze deelnemers, medewerkers en vrijwilligers, maar ook buitenstaanders zijn van harte welkom in onze lunchroom. Op woensdag en donderdag zouden we wel wat hulp kunnen gebruiken. Nieuwsgierig? Natuurlijk mag je eens komen meedraaien om te kijken of het iets voor je is. Je kunt ons een bericht sturen om een afspraak te maken, maar je mag ook gewoon bij ons binnen lopen. Je bent welkom op ma t/m vrij van 8:30 tot 16:30 op de Stunt Upcycle Campus op de Vulcanusweg 307 2624 AV in Delft. Dan krijg je van ons een kopje thee of koffie in onze gezellige lunchroom.

Structureel
Delft

Mensen helpen en circulaire producten maken

Stichting Stunt

Wil jij mensen helpen en producten maken op een circulaire manier? Wij zijn Stichting Stunt, een sociale onderneming en doen alles circulair. Onze mensen maken van oude materialen mooie nieuwe producten. En we zouden wel wat hulp kunnen gebruiken in onze upcycle werkplaats. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met sociale vaardigheden die het leuk vind om te helpen bij de begeleiding van onze deelnemers. In de upcycle werkplaats maken we van gerecycled plastic nieuwe producten, we maken we van oud papier en karton nieuwe notitieboekjes en doen er nog veel meer. Je moet het dus leuk vinden om creatief bezig te zijn. Geen ervaring? Dat is geen probleem, we leren je graag alle kneepjes van het vak. Idealiter zijn we op zoek naar iemand die 1 á 2 dagen in de week kan helpen. Nieuwsgierig? Natuurlijk mag je eens meedraaien om te kijken of het iets voor je is. Je kunt ons een bericht sturen om een afspraak te maken, maar je mag ook gewoon bij ons binnen lopen. Je bent welkom op ma t/m vrij van 8:30 tot 16:30 op de Stunt Upcycle Campus op de Vulcanusweg 307 2624 AV in Delft. Dan krijg je van ons een kopje thee of koffie in onze gezellige lunchroom.

Structureel
Delft

Word jij onze nieuwe vrijwilliger??

Stichting Goeie Doelen Delft

Ons kleine gezellige kringloopwinkeltje ‘t Goeie Doelenwinkeltje Delft bestaat dit jaar 30 jaar. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor één of meer dagdelen. Heb je affiniteit met kringloopwinkels, rommelmarkten, en heb je een “neus” voor leuke bijzondere spulletjes, dan willen we graag met je in gesprek komen. De opbrengst van de door ons verkochte artikelen gaat na aftrek van de vaste lasten volledig naar goede doelen.

Structureel
Delft

Administratief medewerker

Stichting 24Care.org

Voor de Thuiszorg Stichting 24Care gevestigd in de binnenstad Delft, zijn we op zoek naar een ondersteunende administratieve medewerker die zich wil inzetten voor diverse werkzaamheden oa: agendabeheer, Post openen, brieven en emails beantwoorden. Plan van aanpak schrijven, zorgdossiers aanmaken en kantoorartikelen bestellen etc. Het gaat om een ondersteunende functie op vrijwillige basis met een onkostenvergoeding en een vrijwilligersvergoeding in een prettige sfeer. De dagen en het aantal uren zijn in overleg zo ook zijn de werkzaamheden aan te passen. Voor meer vragen over deze vacature kunt u contact opnemen. Met vriendelijke groet, Ibrahim

Structureel
Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Wageningen, Tilburg, Delft, Leiden, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Nijmegen, Leeuwarden

Maak een eenzame oudere in jouw buurt blij!

Oma's Soep

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep! Wij zijn Oma’s Soep, een snel groeiende sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen tegengaat door jong en oud samen te brengen. Dit doen we door ouderwets gezellige kookdagen te organiseren, bezoekjes te brengen aan eenzame ouderen in de buurt en door buitengewone evenementen te organiseren. Dit alles financieren we door de verkoop van onze verse en gezonde soepen en maaltijden in de foodservice en retail. Inmiddels zijn we in 12+ steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland twee soorten activiteiten. Kookdagen De Kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep! Soep-aan-huis dagen Met de Soep-aan-huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-huis dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen. Iedereen is welkom bij Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis. Meld je aan door een kijkje te nemen op onze website bij jouw stad voor actuele data, tijden en locaties. NIEUW! Oma's Pen/Belvriend Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dat houdt in dat vrijwilligers en ouderen elkaar af en toe een kaartje/brief sturen of bellen, waardoor er een persoonlijke band ontstaat. Zo gaan we eenzaamheid op nóg grotere schaal en op een dieper niveau tegen. Doe je mee? Neem een kijkje op onze pagina waar alle opa's en oma's staan die het leuk zouden vinden om met iemand zoals jij in contact te komen. Ontdek hun hobby's en interesses, laat een berichtje achter bij degene die jou aanspreekt, en wie weet heb je binnenkort een nieuwe vriend(in) om mee te schrijven of bellen!

Structureel
Jongeren
Delft

Keukenprins(es) gezocht

CityKerk Delft

Ben jij een keukenprins(es) die graag anderen verwent met een heerlijke pan soep? CityKerk Delft organiseert elke woensdag een open maaltijd in buurthuis De Wending. Hier komen (voornamelijk) mensen eten die alleen zijn of weinig te besteden hebben. Bij de Open Maaltijd wordt er met elkaar meegeleefd en regelmatig ook gebeden voor bijv. gasten die ziek zijn. De maaltijden worden gekookt en geserveerd door een enthousiast team van vrijwilligers. Voor het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar gepassioneerde soepkokers! Jouw rol als soepkoker: - Thuis een pan soep koken (± 10 liter, voor het voorgerecht) - Lever de soep uiterlijk woensdagmiddag in bij De Wending - Natuurlijk ben je ook van harte welkom om mee te eten! Doe mee en deel jouw kookkunsten voor een smaakvolle ervaring! Helpen mag eenmalig, maar ook structureel. Voor meer informatie en aanmelden, stuur me een berichtje!

22-05-2024 en 4 meer
's-Gravenhage, Rotterdam, Leidschendam-Voorburg, Amstelveen, Maastricht, Bernheze, Midden-Delfland, Delft, Utrecht, 's-Hertogenbosch, Geertruidenberg, Maasgouw, Rijswijk, Moerdijk, Best, Leiden, Velsen, Dongen, Gilze en Rijen, Oegstgeest, Amsterdam, Dronten, Wageningen

Wordt het zonnetje van de Overblijf!

Kinderstralen, lunchen op school

Wordt het zonnetje van de Overblijf! Word Overblijfhulp🌞😊 Ben jij het zonnetje die onze kinderen deze lente laat stralen?🌞✨ Help op een basisschool in jouw buurt als Overblijfhulp en creëer samen met ons een gezellige lunchomgeving voor de kinderen.😊 Lees meer informatie hieronder: Vind je het leuk om met kinderen te werken? Als jij het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en voel je je jeugdig en energiek (21-71 jaar), dan is het echt iets voor jou om als Overblijfmedewerker aan de slag te gaan. Je krijgt veel waardering van de kinderen. Na enige tijd herkennen de kinderen je als Overblijfmedewerker. Via hen krijg je enorm veel waardering en hebben jullie samen een heel gezellige lunchpauze. Daar doe je het toch gewoon voor? Ben je één dag per week tussen de middag beschikbaar? De pauze van de kinderen is meestal van 12:00 – 13:00 uur. Voor- en achteraf help je mee aan de organisatie van de overblijf. Bel of mail gerust voor meer informatie. Ontvang een vrijwilligersvergoeding! Voor het begeleiden van kinderen als Overblijfmedewerker ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Wij zorgen voor een deskundige begeleiding. Je start samen met een ervaren Overblijfmedewerker die je wegwijs maakt. Je kunt direct één van de gratis e-learning cursussen volgen via de Overblijfacademie en natuurlijk is er een Coördinator die je dagelijks ondersteunt. Is er een basisschool in mijn buurt? Kinderstralen is de grootste overblijf organisatie in Nederland en verzorgt op veel basisscholen de tussenschoolse opvang (het overblijven). Voor vragen kun je een bericht sturen.

Structureel